Loo uus konto

Registreeru ning avasta:
  • Personaalsed erihinnad
  • Tellimuse staatuse info
  • Eeltäidetud ja kiire tellimuse vormistamine
  • Tellimuste ajalugu ning mugav kordustellimine
  • Nähtav toodete laoseis
Cart

Sinu ostukorv on tühi, lisa mõni toode

Kui e-poes sobivat toodet ei leidu, siis meie tootejuhid on hea meelega valmis aitama, küsi julgelt!

Tarne

0,00 €

Kokku: 0,00 €

image/svg+xml Sisene / Registreeru
Sisene või registreeru
Logi sisse Loo konto
Registreeru ning avasta:
  • Personaalsed erihinnad
  • Tellimuse staatuse info
  • Eeltäidetud ja kiire tellimuse vormistamine
  • Tellimuste ajalugu ning mugav kordustellimine
  • Nähtav toodete laoseis
Memmert

Memmert - 90 aastat edulugu

Memmert – edulugu Nürnbergi suurlinnapiirkonnast

Schwabachist laia maailma

Kui Willi Memmert ja tema abikaasa Eva-Babette Memmert üle 90 aasta tagasi oma kodulinnas Schwabachis oma väikese elektriäri uksed avasid, ei osanud nad aimatagi, et 15 aastat hiljem hakkavad nad suhtlema klientidega üle kogu maailma. Samuti ei kujutanud nad ette, et teevad tihedat koostööd partneritega Indias ja Egiptuses, et panna alus tulevastele pikaajalistele partnerlussuhetele. Veelgi enam, seda kõike ilma sõnagi inglise keelt rääkimata. Sellegipoolest oli ettevõtja Willi Memmert veendunud, et tema lipulaevale on turgu ka väljaspool Saksamaa piire ja ta kavatses seda täielikult rakendada.

Memmert GmbH + Co. KG asutaja: Willi Memmert


Edu alus
1947. aastal tellis Punane Rist koolitatud elektriinsenerilt kuumaõhusterilisaatori Aeolus valmistamise. Seda kasutati süstalde ja muude meditsiiniseadmete mikroobivabaks hoidmiseks, mis mängis suurt rolli epideemiate ja haiguste ohjeldamisel. Seade võeti hästi vastu ning edulool oli tugev algus: 1950. aastate keskpaigaks eksportis ettevõte Memmert oma seadmeid juba rahvusvaheliselt.

Memmerti esimene kuumaõhusterilisaator: Aeolus


Siis peab lihtsalt improviseerima…
See on vaid üks paljudest näidetest, mis illustreerib rolli, mida improvisatsioon ja praktiline organiseerimisanne on mänginud Memmerti teekonnal väikesest pereettevõttest globaalselt tegutseva ettevõtteni, mis täna ekspordib rohkem kui 160 erinevasse riiki üle maailma. Just see pragmaatiline lähenemine viis ka 1947. aastal „Aeoluse” väljatöötamiseni. Tol ajal oli toorainet vähe. Willi Memmert ehitas seetõttu prototüübi vanadest lennukiosadest taaskasutatud alumiiniumist.

"Siin on see, mida me vajame: ..."
"Meie arendused on vastused meie klientide ettepanekutele ja nõudmistele," ütleb Christiane Riefler-Karpa, ettevõtte asutaja lapselaps ja tegevdirektor aastast 2007. "Meie pakume lahendusi." Olles algselt teenindanud meditsiinisegmenti oma eelkäijaga Aeolus, hakkas ettevõte Memmert saama järk-järgult üha rohkem päringuid erinevatest tööstusharudest. Olgu tegemist teadusuuringute, farmaatsia-, kosmeetika- või toiduainetööstusega: kogu majandusimede ajastu jooksul oli nõudlus täpse kliima- ja temperatuurikontrollitehnoloogia järele suur. Algselt väikese pereettevõtte innovatsioonitsüklid muutusid järjest lühemaks.

Aeolus ja teised verstapostid

Ettevõtte edu nurgakivi oli "Aeolus". Sellele järgnes 1950. aastatel veel üks verstapost: mehaaniline kontroller, mis sel ajal pakkus erakordselt suurt täpsust. Temperatuuri sai reguleerida juhtnupu abil täpsusega alla ± 0,5 °C.
Sama revolutsiooniline: loodi maailma kõige täpsem temperatuuri reguleeriv seade, millel on ümbritsev küttesüsteem. See oli tehniline uuendus (sisekambrisse pressitud kambritesse olid paigutatud küttespiraalid), mis tähendas, et esimest korda oli võimalik ehitada mitte ümmargune, vaid kandiline kütteahi, mis muutis selle tunduvalt praktilisemaks.
Järgmisel kümnendil hakati looma seeriatootmist, mis võimaldaks toota oluliselt suuremaid koguseid. 1970. ja 80. aastad keskendusid tootmismeetodite automatiseerimisele ja tootedisaini täiustamisele. 1976. aastal anti ettevõtte juhtimine edasi järgmisele põlvkonnale. Tütred Grete Memmert-Riefler ja Herta Ulrich ning nende abikaasad asusid pärast Willi Memmerti surma firmat juhtima. Nad mõistsid globaliseerumise edenemise pakutavat potentsiaali ja sillutasid nende avatud meelega ettevõttele teed uutele turgudele üle kogu maailma.


Iga kümne aasta tagant uus läbimurre
See oli ajastu, mil Memmert tõi taas turule absoluutse uuenduse temperatuuri reguleerimise tehnoloogias: ühena esimestest tootjatest maailmas täiendas Memmert oma tootevalikut ettevõttesiseselt välja töötatud elektrooniliste kontrolleritega. Järgmine kord, kui Memmert võttis tööstuses teerajaja rolli, oli aastal 2000, kui ta tõi turule esimesed Peltieri tehnoloogiaga jahutatavad inkubaatorid. See tehnoloogia ei paku mitte ainult kõrgeimat täpsust kliima- ja temperatuurireguleerimisseadmete töös, vaid on ka väga muljetavaldav energiatõhususe ja kulutasuvuse osas. Eriti tähelepanuväärsed on kaks seadmepõlvkonda aastatel 2003 ja 2012, mis olid oluliseks tööstusstandardite määratlemisel nii labori- kui ka tööstuslike rakenduste funktsionaalsuse, täpsuse ja kasutuslihtsuse osas. Seetõttu pole üllatav, et Memmert tähistab tänavust aastapäeva motoga „90 aastat ees olemist” (ingl. k. "90 years ahead").

Buechenbachi tootmiskoht Saksamaal


Tulevikku
Vahepeal on Memmert ahjud jõudnud tulevikku. Spetsiaalselt välja töötatud tarkvara võimaldab uusima põlvkonna seadmeid kaugjuhtimisega programmeerida ja üksteisega võrku ühendada. Kaugelt, kodukontori laualt, tahvelarvutiga, kõikjalt maailmast. Veel üks loogiline areng, mis tulenes muuhulgas ka ettevõtte enda võrgustumisest: 2010. aastal asutas Memmert turustusettevõtte Hiinas, millele järgnes 2012. aastal veel üks Indias. USA-s ja Ida-Euroopas on neid veelgi lisandunud. Eraldi meeskonnad on Saksamaal, Prantsusmaal, Hispaanias ja Ühendkuningriigis. "Me säilitame paljude oma klientidega suhteid, mis ulatuvad aastakümnete taha, mõnel juhul üle põlvkondade," ütleb Christiane Riefler-Karpa. "Klientide usaldus meie vastu on meie ettevõtte kapitali kõige väärtuslikum aspekt." Ja just klientide heaolu jaoks annab Memmert ka edaspidi endast parima.

Share

Ettevõttest

Nova Natura UAB

Kaštonų g. 56, Giraitės k, LT-54310,
Kaunas, Lithuania

nova@novabio.lt
Phone: +370 (620) 70159

Reg No 305063819

Nova Natura OÜ

Valukoja 8, 11415,
Tallinn, Estonia

nova@novabio.ee
Phone: +37251939223

Reg No 14758203

NOVA uudiskiri

Liituge meie uudiskirjaga!
ISO9001 1 e1593687280362