Toidutööstused peavad igapäevaselt veenduma, et nende toodetav toit oleks tarbijale ohutu. Üks osa toiduohutuse tagamisest on mikrobioloogilise saastumise seire, mida traditsiooniliselt viiakse läbi klassikalise külvimeetodi abil.
Tänane meetod on aeganõudev, kuna erinevate mikroorganismide kasvatamiseks peab laborant ise valmistama vastavad söötmed ja alles seejärel saab alustada seirega. Lisaks võtavad traditsioonilised söötmeplaadid palju ruumi ning nende säilivusaeg on lühike.
MicroFast söötmekiled on klassikalisele plaadimeetodile väga kulutõhus alternatiiv, kuna selle meetodiga on võimalik vahele jätta ajakulukas söötmete valmistamise etapp. Uuritava proovi saab inokuleerida otse söötmekilele ning pärast lühikest inkubatsiooniaega toimub kolooniate loendamine. Tänu oma väikesele suurusele ning 18-kuulisele säilivusajale on Microfast söötmekiled mugavaks ja tõhusaks lahenduseks toiduohutuse hindamisel.
Tutvu MicroFast söötmekilede omadustega
Kiire difusiooni tehnoloogia – proov jaotub ühtlaselt söötmel
Täpsed tulemused – selektiivsed söötmed erinevatele mikroorganismidele
Loendamine on mugav – uuritavad mikroobide kolooniad omandavad kindla värvi, mis teeb loendamise lihtsamaks ning vähendab vigu
Usaldusväärsed tulemused ning efektiivne kolme-etapiline töövoog - inokuleerimine, inkubeerimine ja interpreteerimine
MicroFast söötmekiled on saadaval järgnevate mikroorganismide määramiseks: